Ansvarlig: Russland vil ha Bitcoin-investorer fengslet for manglende overholdelse

En av de største innvirkningene som venter på å treffe Bitcoin og resten av kryptovalutaområdet er reguleringshånden. Det begynner allerede, og begynner med at Russlands finansdepartement forsøker å sette innehavere i fengsel for manglende overholdelse når det gjelder å avsløre verdifall for verdsettelse av kryptovaluta.

Her er hva dette nye forslaget sier, og hvordan dette kan starte en sommerfugleffekt over hele kloden der kryptovalutaer blir et mål.

Hvor mye Bitcoin har du? Ikke fortelle det russiske finansdepartementet er straffbart av fengsel

Investorer i kryptovaluta, før de kjøper sin første Cryptosoft eller altcoin, får et strengt sett med regler å følge fra gammeldags i bransjen som har sett en ting eller to i sin tid.

Dette rådet inkluderer å aldri investere mer enn du er komfortabel med å tape når det gjelder kapital, å stole på tofaktorautentisering, og å aldri avsløre hvor mye krypto du har. Med mindre den russiske regjeringen krever deg, er det.

I henhold til nye regler fremsatt av det russiske finansdepartementet blir Bitcoin-holdere målrettet spesifikt hvis de har mer enn en viss mengde kryptovaluta, verdsatt i russiske rubler.

Russiske statsborgere med lommebokadresse og transaksjonshistorikk som viser en saldo på 100 000 rubler eller mer, må oppgi denne saldoen til regjeringen. Dette betyr omtrent $ 1.300 USD og 0.12 BTC.

De som har en lommebok eller viser transaksjoner som fører til en saldo som er påløpt med 1 000 000 rubler eller mer, og som ikke avslører denne informasjonen, blir utsatt for fengsel. Opptjeningen kan baseres på at eiendelens verdi øker, eller ved å ha mottatt en sum av kryptovaluta verdsatt til 1 000 000 rubler eller mer.

Unnlatelse av å oppgi denne informasjonen kan føre til inntil tre års fengsel.Reglene er en del av en ny lov vedtatt av Russlands president Putin, som trer i kraft fra januar 2021. Fra og med påfølgende skatteår vil russiske borgere trenge å rapportere eventuelle Bitcoin-beholdninger over disse nivåene, eller risikere å falle ut med loven.

Hvorfor dette skaper et farlig presedens for krypto globalt

Å unnlate å opplyse er tydeligvis en dårlig ting og kan føre til juridiske problemer eller mulig tid i fengsel. Men det setter også et farlig presedens som kan ha ringvirkninger over hele kryptoindustrien globalt.

Alt som trengs er noen til å kaste den første steinen, i dette tilfellet, noe som gjør det straffbart med fengselsstraff for å unnlate å avsløre cryptocurrency-beholdninger.

Nylig, i USA, begynte IRS å kreve bruk for å merke av i en rute for å avsløre om de eide eller hadde det de kaller virtuelle valutaer gjennom året. Disse virtuelle valutaene inkluderer Bitcoin og Ethereum og andre kryptovalutaer.

Manglende rapportering av skatter på riktig måte er allerede ulovlig i USA, så på en måte er det ikke å utlevere denne informasjonen allerede straffet av loven der.

Hvis resten av verden følger etter, vil ethvert gjenværende lag av personvern som Bitcoin tilbyr fra regjeringen, umiddelbart gå ut av vinduet.